WERELDTENTOONSTELLING  op 9 - 10 - 11 augustus 2018 in de RAI in Amsterdam

PROGRAMMA:
Donderdag 9 augustus
"Benelux Winner Show" 2018. Een eendaagse show voor alle FCI rassen met CAC/CACIB , de titels Benelux Winner, Benelux Jeugdwinner en Benelux Veteranenwinner en kwalificatie voor Crufts 2019. Het CAC op deze show telt dubbel (gelijk aan de Winner).
Vrijdag 10 augustus
"World Dog Show" voor FCI rasgroepen 1, 3 en 4 met CAC/CACIB, de titels Wereldkampioen, Jeugd Wereldkampioen en Veteranen Wereldkampioen en kwalificatie voor Crufts 2019. Het CAC op de World Dog Show telt dubbel (gelijk aan de Winner).
Zaterdag 11 augustus
"World Dogshow" voor FCI rasgroepen 6, 7, 8 en 10 met CAC/CACIB, de titels Wereldkampioen, Jeugd Wereldkampioen en Veteranen Wereldkampioen en kwalificatie voor Crufts 2019. Het CAC op de World Dog Show telt dubbel (gelijk aan de Winner).
Zondag 12 augustus
"World Dogshow" voor FCI rasgroepen 2, 5 en 9 met CAC/CACIB, de titels Wereldkampioen, Jeugd Wereldkampioen en Veteranen Wereldkampioen en kwalificatie voor Crufts 2019. Het CAC op de World Dog Show telt dubbel (gelijk aan de Winner). NB. Géén groepshows mogelijk op zondag!
Best in Show "World Dog Show 2018"

EXTRA SHOWS
Vrijdag 10 augustus:
Op deze dag is het mogelijk om voor de rasgroepshows Kees & Poolhondenshow, Gezelschapshondenshow, Jachthondenshow en Windhondenshow een CAC-show te organiseren in de Amsterdam RAI (dag- of avondshow). Het CAC op de rasgroepshows telt dubbel (gelijk aan de Winner).
Zaterdag 11 augustus:
Op deze dag is het mogelijk om voor de rasgroepshows Joe Kat show, Terrier show en de Dogachtigen show een CAC-show te organiseren in de Amsterdam RAI (avondshow niet mogelijk). Het CAC op de rasgroepshows telt dubbel (gelijk aan de Winner).

Bijzondere regels (bestuursbesluit Raad van Beheer):
In verband met het grote aantal te verwachten inschrijvingen en het bijzondere internationale kaarakter is besloten dat het CAC dat behaald wordt op de Benelux Winner, WDS 2018 en de groepssows dubbel telt - dus voor 2 punten - voor het Nederlandse kampioenschap (gelijk aan de Winner).

Wanneer een hond 2 x het CAC wint tijdens deze evenementen dan wordt deze hond Nederlands kampioen (mits de leeftijd van 27 maanden is bereikt bij het behalen van het laatste CAC). Het is alleen in de periode van 9 t/m 12 augustus 2018 mogelijk om op bovenstaande wijze Nederlands kampioen te worden.

Voor het behalen van Nederlands Jeugd- en Veteranen Kampioen blijft de actuele regelgeving van toepassing (3 x 1 uitmuntend in jeugd- of veteranenklas). Ook deze titel is te behalen tijdens de showdagen.

Het behaalde reserve CAC telt tijdens deze periode op alle 3 evenementen als één vol CAC.

Er worden géén keurrapporten opgesteld en afgegeven op de Benelux Winner en de WDS 2018.

Er wordt geen toestemming gegeven voor andere kynologische evenmenten (zoals clubmatches en/of andere (sport)-wedstrijden) tijdens de 4 showdagen in Nederland. Het organiseren van seminars en/of workshops is wel toegestaan in of rondom de RAI.