Puppys op komst / geboren

Puppys op komst / geboren

Nieuwe puppy’s bij kennel ‘Of Tatler Jack’s Clann’

Elke keer is het weer een wonder en een mooie reis, van voorbereidingen tot het uitzwaaien van de pups. Op zoek naar een geschikte reu, de gezondheid testen, de loopsheid, wachten op de ‘perfecte’ dag om te dekken, naar de dekmeester, duimen dat dekking is geslaagd.
En dan gaat hopelijk het gedrag van de teef veranderen, begint ze iets te groeien en op de 28e dag een echo laten maken. En dan het verlossende woord van de dierenarts: ”Ik zie een drachtige teef en het wordt een groot nest, van harte gefeliciteerd!”. Jeetje, wat waren wij blij om dat te horen.

Op 5 augustus 2022 is onze Mc Jake’s Cute Fiona bevallen en heeft samen met Sásta Dempsey of Tatler Jack’s Clann haar eerste nestje gekregen. En ja, een groot nest is het geworden, maar liefs elf pupjes. Eén pupje heeft het helaas niet kunnen redden. Hij kwam pas zes uur later na pupje nummer 9. Om 19.00 uur is pupje nummer 11 geboren, hij heeft het wonderbaarlijk goed gered.

Fiona is op bed bevallen van de eerste vijf pupjes, wat wil je nog meer! Toen om 01.20 uur het eerste pupje werd geboren, keek de kersverse moeder zo van “Wat is dat??? Het beweegt en maakt geluid.” Heel voorzichtig kwamen de eerste moederinstincten naar boven, doordat we zeiden: ”Kijk toch eens wat een mooi puppy kindje heb je gekregen”.

We zijn zo trots op Fiona en ze maakt het goed, samen met haar acht brindle reutjes en twee brindle teefjes.

Nanda en Richard Verbeek
Kennel “Of Tatler Jack’s Clann”


Puppy’s bij Glenwolf’s

Op 2 december zijn er bij de Kennel Glenwolf’s 7 puppen geboren.

Moeder is: Cairdiulacht Eabhe Nic Alainne 
Vader is:    Gleann Futhead Stiubhard.

Het zijn 4 dames en 3 heren. Ze groeien als kool. 


Nieuwe Puppy’s bij kennel ‘Of Tatler jack’s Clann’

Bij kennel “Of Tatler jack’s Clann” zijn op woensdag 30 juni 2021 vier teefjes en twee reutjes geboren. Mama Is Brea Maeve of Tatler Jack’s Clann (Maeve) en papa Mc Jake’s Byron (Bowen) hebben voor prachtige nakomelingen gezorgd. In principe hebben alle pups al nieuwe eigenaren gevonden.