Na telefonisch overleg en met dank aan dierenkliniek de Laan uit Nunspeet hebben we toestemming om hun artikel over de nieuwe regels die per 1 november gaan gelden voor het importeren van honden en fokken van honden te plaatsen.

Per 1 november gaan nieuwe regels in omtrent het chippen en registreren van honden. De bedoeling is om hiermee illegale handel aan banden te leggen. Een hond (pup of volwassen) mag na 1 november alléén nog overgedragen worden met chip (geregistreerd bij één van de aangewezen portalen) en een Europees Paspoort. Neemt u een hond over van iemand, controleer dan of dit gebeurd is.

Fokt u zelf een nestje pups? Dan moet u een UBN aanvragen bij de RVO, alleen met dat nummer mogen wij uw pups chippen, registreren én een paspoort afgeven. Ook als u eenmalig een nestje fokt moet u voldoen aan deze regels. 
Haalt u een hond uit het buitenland? Ook dan heeft u een UBN nodig en moet u de hond direct na import laten aanmelden door een dierenarts.

Alle honden geboren na 1 november 2021 krijgen een Europees Paspoort, ook als zij nooit naar het buitenland gaan. Een volwassen hond mag alleen nog verkocht worden met Europees paspoort en chip, afgegeven door de dierenarts.

Wilt u meer weten over het onderwerp of een UBN aanvragen? Via onderstaande link vindt u meer informatie 👍
https://www.rvo.nl/…/identificatie-en…/honden