Op 29 november j.l. werden wij opgeschrikt door het nieuws van het onverwacht overlijden van Mevr. Marisca Brinkmann-Reinders. 

Marisca Brinkmann-Reinders was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal terriër van 2009 tot en met 2016. Ze trad aan tijdens een moeilijke periode van de vereniging en heeft door haar daadkrachtig optreden en humor de vereniging weer op de kaart gekregen.

Zelf fokker van de Norfolk terriër, secretaris van de Norfolk terriër Club Nederland en secretaris van de Terriër Unie beschikte zij over een enorme kynologische en bestuurlijke kennis en ervaring. Ze was een terriër liefhebster pur sang. Haar boek over de Norfolk terriër werd overal goed ontvangen.

Marisca was niet bekend met de Irish Glen of Imaal terriër maar zoals ze altijd aangaf, ik wil graag leren. Ze bekeek het ras bij diverse eigenaren en bezocht nesten. Tijdens de Clubmatch was ze altijd, naast haar taken op zo’n dag bij de showring te vinden.

Tijdens haar voorzitterschap is onder andere het Verenigingsfokregelment (VFR) ontwikkeld en heeft ze samen met mevr. Malinka Lingmont bergen werk verzet om voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging een praktijkexamen voor aspirant keurmeesters te organiseren in samenwerking met de Raad van Beheer.  Tevens werd Zoo-Easy aan de vereniging toegevoegd. Een database vol met informatie over Irish Glen of Imaal terriërs, iets waar de vereniging tot dan toe geen beschikking over had. 

Tijdens haar afscheid als voorzitter gaf Marisca aan dat ze het ras de Irish Glen of Imaal terriër voor altijd in haar hart gesloten had. Ze vond het dan ook lastig om de vereniging los te laten maar ze vond ook dat het tijd werd om te stoppen na 7 jaar.

Ze heeft onze rasvereniging weer op de kaart gezet en verder ontwikkeld naar de standaarden van de Raad van Beheer. 

Wij gaan in haar een hele warme, hartelijke en daadkrachtige persoonlijkheid missen.

We wensen Loed, haar zoon, schoondochter en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Geesje Koops